Gemeente Den Haag

Manager Media en Analyse - Den Haag

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 13-11-2018 Functiecategorie Communicatie / PR
Standplaats Den Haag Niveau Professional
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 40 Salaris maximaal € 5.814
Manager Media en Analyse

WO | Maximaal €5814 | Schaal 13 | Regulier | Vast | 40 uur

Wat ga je doen?
Bij de afdeling Media en Analyse is de verantwoordelijkheid belegd voor het proactief adviseren en begeleiden van het college van burgemeester en wethouders op het terrein van positionering van stad en bestuur. Zij verzorgt de media-woordvoering namens het college van burgemeester en wethouders en onderhoudt de mediarelaties van de gemeente. De afdeling kent drie werkvelden: media-advies, monitoring & analyse en speechwriting & presentatie. Media en Analyse is daarnaast verantwoordelijk voor advisering en uitvoering van activiteiten rondom issuemanagement en crisiscommunicatie.

Als afdelingsmanager speel je de komende jaren een cruciale rol bij het verankeren van de ingezette vernieuwing van de communicatiefunctie van de gemeente Den Haag. Regie houden op de uitvoering van de communicatiestrategie coalitieakkoord behoort tot een van je kerntaken. Je bent verantwoordelijk voor het strategisch adviseren en begeleiden van het college van burgemeester en wethouders, het onderhouden van de mediarelaties, het verder uitbouwen van monitoring en analyse-functie en de crisiscommunicatiestructuur. Daarnaast geef je direct leiding aan circa 20 medewerkers, die je als verbindend en inspirerend leider de ruimte geeft om te excelleren. Je ressorteert hiërarchisch onder de directeur Communicatie en Citybranding en bent onderdeel van het managementteam.

Het team
De directie Communicatie en Citybranding is de centraal ingerichte communicatieafdeling van de gemeente Den Haag. De directie Communicatie en Citybranding voert de regie over alle gemeentelijke communicatie en bouwt aan een communicatief vaardige organisatie die effectief inspeelt op wat er gaande is in haar omgeving.

De directie Communicatie en Citybranding bestaat uit vier afdelingen: Strategie, Advies en Uitvoering, Media en Analyse en Citybranding. Hier werken communicatieprofessionals vanuit vakmanschap, passie voor de stad én plezier samen aan een optimale verbinding tussen het bestuur, de gemeentelijke organisatie, inwoners, ondernemers en (internationale) partners. Hierbij staan professionele ontwikkeling, innovatie, creativiteit en het dienen van het grotere belang centraal. Het experiment wordt niet geschuwd. Voor Media en Analyse betekent dit dat de afdeling zich richt op innovatieve manieren van communiceren. Doorontwikkeling van nieuw instrumentarium en het toepassen van nieuwe technologie daarbij van belang.

Wat vragen wij?
Je bent de sparringpartner voor de directeur Communicatie en Citybranding en voor de specialisten in je team. Jij hebt de nodige ervaring met strategische (media) advisering in een complexe bestuurlijk/politieke omgeving en heb je inzicht in actuele ontwikkelingen op het terrein van corporate communicatie.

Je bent in staat om je complexe dossiers snel eigen te maken en bouwt snel een gedegen netwerk op met stakeholders in de stad. Als geen ander weet jij dwars door de organisatie relaties te leggen en nauw samen te werken met het management team van de directie, collegeleden, de gemeentesecretaris, directeuren en lobbyisten van de organisatie. Uiteraard heb je een goed ontwikkeld gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.
Ook beschik je over:
 • WO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 3 jaar ervaring met integraal management;
 • Ervaring met aansturing van organisatie- en verandertrajecten;
 • Kennis van openbare orde en veiligheidsvraagstukken en overheidscrisiscommunicatie is een pre;
   
Wat bieden wij?
 • Een salaris van maximaal € 5.814,- bruto per maand (Schaal 13) op basis van een 36-urige werkweek;
 • Een 40-urige werkweek;
 • Een vaste aanstelling (je krijgt in eerste instantie een tijdelijke aanstelling op proef van 12 maanden aangeboden, tenzij je bij de gemeente Den Haag in vaste dienst bent aangesteld of in verband met de ketenbepaling);

Ook kun je rekenen op een uitstekend arbeidsvoorwaarden pakket zoals:
 • Opname in het ABP-pensioenfonds;
 • Een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering;
 • Individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop jouw salaris wat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld: extra verlof, salaris of lidmaatschap van onze sportschool;

Meer weten?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Michaël van Wissen van Veen, directeur Directie Communicatie en Citybranding 06 22 37 93 96.

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Marije Boon-van der Kuij, Adviseur Communicatie, op telefoonnummer 06 22 80 50 90.

Solliciteren kan via de ''Solliciteer'' button.

Extra informatie
 • Een test/assessment maakt mogelijk deel uit van de sollicitatieprocedure;
 • Training en deelname aan de gemeentelijke crisiscommunicatiestructuur, inclusief piketdiensten, zijn onderdeel van je functie;

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Communicatie / PR
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Marije Boon-van der Kuij
Telefoon 06 22 80 50 90

Vestigingsplaats

Solliciteer