Gemeente Den Haag

Persvoorlichter - Den Haag

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 12-11-2018 Functiecategorie Politiek / Beleid
Standplaats Den Haag Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 40 Salaris maximaal € 4.225 obv 36 uur
Persvoorlichter
Ben jij een creatieve persvoorlichter met kennis van social media? Lees dan verder!

HBO | Maximaal €4225 | Schaal 10 | Regulier | Vast | 40 uur

De gemeente Den Haag zoekt een persvoorlichter die het communicatieteam wil versterken. Wil jij bijdragen aan de innovatie van het mediabeleid, dicht op de lokale politiek werken en word je niet onrustig van een deadline? Zoek je bovendien een baan in een team waar hard wordt gewerkt maar ook veel wordt gelachen? Dan is deze vacature bij de gemeente Den Haag zeker iets voor jou.

Wat ga je doen?
Als persvoorlichter ben je samen met de woordvoerders verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van de online- en mediastrategie van de beleidsportefeuilles van twee wethouders. Je ondersteunt de woordvoerders bij de externe communicatie. Je bent het aanspreekpunt voor de media en je begeleidt - in overleg met de woordvoerders - wethouders of medewerkers bij persmomenten. Je bent een specialist die luistert naar wat er buiten leeft en bent in staat issue-analyses te maken.

Wat vragen wij?
Je hebt ervaring met persvoorlichting, hebt een neus voor nieuws en kent het medialandschap goed. Traditionele media zijn allang niet meer de enige manier om het publiek te informeren en daarom heb je aantoonbare ervaring met de inzet van social media en ervaring met de productie van videocontent of het begeleiden daarvan. Je bent in staat om opspelende issues te analyseren en je beschikt over een uitstekende pen. Je laat je niet omver blazen door de mondige woordvoerders en dankzij je creatieve geest weet je hen te inspireren met je adviezen. Je beschikt over politiek-bestuurlijke sensitiviteit en je kunt goed omgaan met tijdsdruk. Bovendien ben je in staat om dwars door de organisatie heen contacten te leggen om zo de benodigde informatie boven tafel te krijgen.

Jouw profiel
 • HBO werk- en denkniveau; bijvoorbeeld HEAO, Communicatie
 • Inzicht in politiek-bestuurlijke, ambtelijke en maatschappelijke processen en verhoudingen
 • Minimaal 3 jaar ervaring met communicatie- en mediavraagstukken en voorlichtingsmethoden en –technieken
 • Aantoonbare kennis van online en social media toepassingen
 • Affiniteit met de productie van videocontent

Training en deelname aan de gemeentelijke crisiscommunicatiestructuur, inclusief piketdiensten, zijn onderdeel van je functie.

Competenties
 • Resultaatgericht
 • Teamspeler
 • Omgevingsbewust
 • Flexibele werkhouding
 • Analytisch vermogen
 • Overtuigingskracht
 • Uitstekende mondeling en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid

Wat bieden wij?
Een functie waar je niet alleen al jouw kennis en ervaring kunt inzetten (en vergroten), maar tegelijk concreet bijdraagt aan een mooie, leefbare stad. Je kunt rekenen op:
 • een salaris van maximaal € 4.225,- bruto per maand (schaal 10) bij 36 uur per week
 • deze functie betreft een fulltime functie (40 uur per week met opbouw van compensatieverlof)
 • een aanstelling voor één jaar, die we bij goed functioneren graag omzetten in een vast dienstverband (interne medewerkers met een vaste aanstelling, behouden hun vaste aanstelling)
   
Ook kun je rekenen op een uitstekend arbeidsvoorwaarden pakket:
 • Zoals opname in het ABP-pensioenfonds
 • Een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering
 • Individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop jouw salaris wat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld: extra verlof, salaris of lidmaatschap van onze sportschool
 • Een vergoeding voor piketdienstregeling

Directie Communicatie en Citybranding - afdeling Media en Analyse
De directie Communicatie en Citybranding is de centraal ingerichte communicatieafdeling van de gemeente Den Haag en werkt voor de gehele organisatie. De directie voert de regie over alle gemeentelijke communicatie en bouwt aan een communicatief vaardige organisatie die effectief inspeelt op wat er gaande is in haar omgeving.Directie Communicatie en Citybranding bestaat uit vier afdelingen: Strategie, Advies en Uitvoering, Media en Analyse en Citybranding. Hier werken communicatieprofessionals vanuit vakmanschap, passie voor de stad én plezier samen aan een optimale verbinding tussen het bestuur, de gemeentelijke organisatie, inwoners, ondernemers en (internationale) partners. Hierbij staan professionele ontwikkeling, innovatie, creativiteit en het dienen van het grotere belang centraal. Het experiment wordt niet geschuwd. Voor de afdeling Media en Analyse betekent dit dat de afdeling zich richt op innovatieve manieren van communiceren. Doorontwikkeling van nieuw instrumentarium en het toepassen van nieuwe technologie zijn daarbij van belang.

De afdeling Media en Analyse is verantwoordelijk voor het ondersteunen van de organisatie en het bestuur bij het positioneren van stad. De afdeling kent twee werkvelden: mediamanagement en woordvoering, en monitoring en analyse. De medewerkers adviseren over (social)mediastrategieën rondom beleidsontwikkelingen en begeleiden individuele wethouders en het college van burgemeester en wethouders. Zij onderhouden een breed netwerk van mediarelaties en zijn bovendien verantwoordelijk voor advisering en uitvoering van issuemanagement en crisiscommunicatie. Hiërarchisch valt het team van persvoorlichters onder de manager van de afdeling Media en Analyse.

Meer weten?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Hanneke de Korte, hoofd Media en Analyse, telefoonnummer 06 10 01 13 70.

Solliciteren kan via de ''Solliciteer'' button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Politiek / Beleid
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Hanneke de Korte
Telefoon 06 10 01 13 70

Vestigingsplaats

Solliciteer